V těchto teplých dnech (až nezvyklých na toto roční období) je nutné zhodnotit, jak se čím dál více lidí snaží všemožně zchladit a nějak osvěžit. Květen je totiž důkazem toho, že léto není rozdělené jen na červenec a srpen a sezóna, která si žádá zchlazení už dávno začala. A co je nejlepším způsobem toho, jak si dopřát něco osvěžujícího a chutného než právě tolik opěvovaná zmrzlina? Nestůjte frontu u stánků a vyrobte si ji doma i vy!
Rychlá – jednoduchá – výtečná!
Výroba zmrzliny možná není žádná věda, ale proces, který obnáší – musí být precizní. Zapomeňte na různé konzervanty, sypké směsi a těžkou chuť. Udělejte si zmrzlinu rychle, a tak, jak ji nikdo jiný nedělá.
Základem ovocné zmrzliny je bezpochyby čerstvé ovoce, kterého je momentálně dostatek. Máte na výběr ze dvou možností výběru a vaší chuti:
· Takzvaná smetanová– nemusíte použít přímo smetanu, lepší a výraznější chuť vám dodá právě tvaroh. Můžete si tedy v misce smíchat tvaroh, med a přidat třeba ořechy. Pak už jen nechat 2 hodiny v mrazu a můžete si pochutnat na dokonalé „oříškové“.
· Sorbet nebo jednoduše ovocná– trikem při výrobě ovocné zmrzliny je to, že si ovoce (dle vašeho výběru) necháte předem zmrazit. A to alespoň na 20 minut a až následně ho budete mixovat. Pak ho vložíte v podobě zmrzliny opět do mrazáku a necháte další 2 hodiny odpočívat. A vaše dokonalá ovocná zmrzlina je na světě.
Čokoládové se nic nevyrovná!
Tato zmrzlina je báječná díky chuti samotné čokolády, které tam musí být dostatek! Zapomeňte na kousky čokolády a udělejte si ji takovou, jaká má doopravdy být. Použijte šlehačku, do které smícháte rozpuštěnou (ale mírně vychlazenou) čokoládu, kterou si předem ohřejete ve vodní lázni. Pak už jen smíchejte dohromady a dejte zamrazit. Snadné a během okamžiku hotové – takové je kouzlo domácí čokoládové zmrzliny, na které si nesmírně pochutnáte.
A díky těmto domácím zmrzlinám, už po žádných jiných ani nebudete toužit.